Terugblik Workshop Zuurstofwinst

Steeds meer sporters zijn bewust bezig met ademhaling en boeken daarmee zuurstofwinst. Ook in de media wordt hier steeds meer over gesproken. Maar wat levert het nu op en hoe pas je het als sporter toe? Een workshop die uiteindelijk kan leiden tot een verhoging van het aeroob en anaeroob vermogen, betere slaap, een betere focus en het verminderen van jouw hersteltijd. Dit zijn namelijk allemaal voorbeelden van voordelen van zuurstofwinst. Klinkt goed toch?

Een heel aantal gemotiveerde sporters waren heel nieuwsgierig naar deze workshop. In de Workshop Zuurstofwinst lichtte dit toe en de sporters dit zelf laten ervaren. Er werd door Dennis van Straalen (Oxygen Advanced Instructor, slaapcoach en sporttherapeut) theorie gedeeld waarom het zo belangrijk is met ademhaling bezig te zijn als topsporter.

Terwijl je dit leest: adem je nu door je mond of door je neus? En waarom is dat dan goed of slecht? Wij weten het inmiddels! Daarna was het tijd voor wat oefeningen om bijvoorbeeld beter te kunnen ademen tijdens inspanning, een betere focus te krijgen of juist rustiger te worden.

Mooie handvaten om mee aan de slag te gaan! Bedankt Dennis en bedankt sporters voor jullie enthousiasme!