Meer over Team Tilburg

GRENZELOZE AMBITIES, LOKALE TROTS.

Team Tilburg helpt Tilburgse topsporters en talenten op weg naar de top. Wij bouwen aan een lokaal netwerk tussen atleten, de stad, het bedrijfsleven, het onderwijs, sportverenigingen en diverse andere sportorganisaties. Met als gezamenlijk doel: een sterker (top)sportklimaat in Tilburg.

Het maatschappelijk belang staat hierbij voorop: vanuit motivatie, passie en betrokkenheid sluiten partijen zich aan bij het netwerk. Ambitie, kennis, ervaring, financiële en facilitaire ondersteuning landen op dit unieke platform. Ons streven is hierbij om duurzame verbindingen aan te gaan met wederkerigheid: wij gaan altijd voor een zogenaamde win-win-situatie.

The Team Behind Team Tilburg

De filosofie van Team Tilburg luidt: practice what you preach. Onze organisatie bestaat uit (ex-)topsporters en wij krijgen rugdekking vanuit het stichtingsbestuur. Als bevlogen ervaringsdeskundigen kennen wij het klappen van de zweep en gaan en staan wij voor: intrinsieke motivatie, wederkerigheid en een link met de stad. Wij willen altijd samen winnen en stellen ons graag kort aan jullie voor.

IREEN VAN DEN ASSEM

Coördinator

Voormalig meervoudig Wereld-, Europees en Nederlands Kampioen hockey met een professionele achtergrond in sportmarketing en coaching. Deelt lessen uit haar 20-jarige topsportcarrière als spin in het web bij Team Tilburg. Samen vanuit plezier op zoek naar progressie.

DIEKE HENDRIKS

Marketeer

Trainde als onderdeel van de RTC Schaatsselectie Zuid in Tilburg, is inmiddels overgestapt naar wielrennen en rijdt UCI wedstrijden in binnen- en buitenland. Net afgestudeerd in Tilburg als sportmarketeer, volgt nu de Master in Coaching. Wil andere sporters helpen in hun ontwikkeling door hun verhalen ‘in the picture’ te zetten en Team Tilburg te laten groeien.

JOEP STAPS

Athlete Development Manager

Triatleet, meervoudig Nederlands kampioen met diverse starts op EK’s en WK’s. Trainer, coach, sportpsycholoog en afgestudeerd op de duale carrièremogelijkheden. Een van de grondleggers van het concept Team Tilburg en wil vooral veel talenten en topsporters helpen.

ONZE MISSIE

Het ontwikkelen van een multidisciplinair platform in Tilburg gericht op de Tilburgse topsport door het opzetten van de teamfunctie voor individuele talenten en topsporters. Dit met als einddoel om samen te winnen met de stad Tilburg en maatschappelijke partners en suppliers, waaronder het Tilburgse bedrijfsleven.

ONZE VISIE

In 2026 wil Team Tilburg een sterk merk zijn in de regio op het gebied van ondersteuning van Tilburgse talenten en topsporters waarbij het zich onderscheid door het creëren van waardevolle partnerships met de stad Tilburg en het bedrijfsleven. Wij willen grenzeloos denken in duurzame samenwerkingen waar zowel de Tilburgse sportwereld als de stad en het bedrijfsleven en door de kracht van sport blijven ontwikkelen en presteren. Hierbij zal gefocust worden op de onafhankelijke begeleiding van talenten en topsporters door middel van partnerships gemeentebreed om hiermee te inspireren, ontwikkelen en te presteren en zo Team Tilburg te verankeren in de Tilburgse cultuur.

SAMEN WINNEN?

Lokale bedrijven, onderwijsinstellingen, sportverenigingen en diverse andere sportorganisaties in Tilburg en omstreken zijn bij ons altijd welkom om samenwerkingsmogelijkheden te bespreken. Uiteraard is maatwerk mogelijk.

Goed om te weten is bovendien dat de wederkerigheid kan ontstaan op financieel, facilitair en materieel vlak. Evenals duale carrière mogelijkheden, waarbij topsporters worden ingezet op de werkvloer. Bovendien verzorgen onze ambassadeurs met veel plezier een sportieve clinic en/of inspirerende lezing voor uw personeel.

Ervaar de kracht van sport. Ervaar de kracht van ons netwerk. Draag maatschappelijk bij aan topprestaties. De koffie staat klaar!